Maxime begint als zes jarig meisje in de optimist. Als lid van de K.W.V.L krijgt ze de smaak van het wedstrijdzeilen te pakken en uiteindelijk op haar tiende worden de eerste selectiewedstrijden gezeild. De jeugdploeg is de volgende stap en het zeilen begint daarmee ook echt een grote rol te spelen.

Al na een jaar gaat ze door naar de kernploeg en wordt het nog een stapje serieuzer. De optimist wordt te klein en er moet een keuze gemaakt worden voor het vervolg. De overstap naar de laser 4.7 lijkt een logische en hier begint het eigenlijk pas echt. De periode in deze boot wordt afgesloten met winst op het Europees Kampioenschap in 2011. Op naar de Olympische boot voor vrouwen: de laser radiaal.

2011 Is een top jaar. Na de overstap naar de olympische boot en naar de talentploeg van het verbond, wint Maxime zowel het Europees en Wereld Kampioenschap onder 17.

Het jaar daar na is een stuk pittiger. Eindexamens en de radiaal is fysiek stukken zwaarder. Hard werken om bij de top de blijven bij de jeugd onder 19. Na de examens vliegt ze naar Australie voor het Jeugd WK en na deze maand is ze een Gymnasium diploma, een Wereldtitel én een IT (internationaal talent van het NOC NSF) status rijker.

Op dit moment zit ze in Scheveningen aan de topsportacademie, voor het talentprogramma van het Watersportverbond. Daarnaast studeert ze Maritieme Techniek aan de TU Delft. In haar laatste jaar bij de junioren sleept ze ook deze wereld titel nog in de wacht. In 2014 maakt ze haar entree in het senioren veld met in 2015 een 9e en 2016 een 15e plaats op het WK en dat in de aanloop naar de spelen waarin iedereen op de top van hun kunnen zit. Niet voor niets levert haar dit de High Potential status van het NOC*NSF op. Het doel: goud op de spelen van 2020.

DL_logo_transaparant
01-Watersportverbond-logo
teammmzwart2
feadship-logo

Blijf op de hoogte via de mailbox