OYEAH WORLD CHAMPION

Mijn laatste blog is al weer een tijdje geleden, maar nu heb ik wel echt een goede reden om een nieuwe te schrijven. Ik ben WERELDKAMPIOEN U21 wooopwooop!!

Vorige week werd het WK onder 21 gehouden in Medemblik. Een evenement waar ik al het hele jaar naar uitkijk en hard naar toe heb gewerkt. Aangezien ik nu 20 jaar ben (jaja ik word een oude tante) was dit mijn laatste jeugd WK. Een WK in eigen land is natuurlijk hét moment om te shinen en dit stond ook op mijn To Do list, ik had een duidelijk doel en dat was winnen.

Een thuis wedstrijd, zoals vele het noemden. Aangezien mijn trainingsbasis hier in Scheveningen op de Noordzee is, dacht ik daar eerst anders over. Nadat ik in de maand augustus als voorbereiding op het WK veel uurtjes op het IJsselmeer heb gespendeerd, begon het toch als “thuis” te voelen. En omdat ik ineens “thuis” was, liepen er veel vertrouwde gezichten om mij heen. Ouders, vrijwilligers en coaches die bij mij toch extra kriebels naar boven brachten en ik voelde ineens wel de druk. Ik denk dat deze kriebels nog wel in de categorie “gezonde spanning” zaten.

Ondanks al die bekende gezichten en belangstelling ben ik gewoon bij mijzelf gebleven. Ik heb mij aan mijn vaste routines en rituelen gehouden. Na dag 1 ging ik aan de leiding en zakte op dag 2 terug naar plek 2, maar ben daarna weer geklommen en aan de leiding gebleven. Ik was op dat moment niet bezig met het resultaat, ik vond het natuurlijk stiekem wel gaaf dat ik bovenaan stond, maar zo’n WK duurt lang en de kunst is om elke dag weer alles eruit te halen en mijn eigen niveau te halen, ongeacht wat die andere meisjes doen.

Elke dag en elke race is een nieuwe, waar je weer moet knallen en blijven vechten. De goede dingen neem je mee en ik bespreek met mijn coach wat beter kan en al het andere moet je gewoon doorspoelen. De omstandigheden waren best lastig, we hebben van alles wat gehad. Op dag 1 stond er veel wind en had ik een super dag. Ik heb fysiek erg grote stappen gezet en dit was ook te zien aan mijn resultaten: een 1e en een 2e plek. De dagen daarna nam de wind af en hebben we uiteindelijk een Allround WK gehad.

Naast het racen heb ik het erg naar mijn zin gehad. Ik zat lekker in mijn vel en de sfeer op de kant was erg goed. Het was een super goed georganiseerd evenement en heb met veel plezier gevaren en erg genoten. Ik denk dat dat mijn grootste wapen is geweest. De laatste dag stonden er 3 races op het programma en ik begon deze dag met gelijk aantal punten als nummer 2. MEGA spannend dus, maar het is dus de kunst om daar niks van aan te treken. En dat is aardig gelukt. Ik begon de dag met een 1e plek en creëerde zo een kleine voorsprong in het klassement op nummer 2. Ook in de tweede wedstrijd voer ik voor de nummer 2 en finishte als 4e. Ik had inmiddels een grote voorsprong opgebouwd, waardoor de laatste wedstrijd niet mer zo spannend was.

En toen was het zover, na mijn U19 wereldtitel in 2012 kon ik mijzelf weer WERELDKAMPIOEN noemen. En ik kan jullie vertellen: dat voelt echt heel goed!! Het was onwijs cool om in eigen land te winnen. Mijn ouders en zusjes waren het water op gekomen tijdens de laatste wedstrijd en vingen mij bij de finish op. Super leuk om het samen met hun te kunnen vieren.

Natuurlijk heb ik hard gewerkt, maar toch is deze titel mede mogelijk gemaakt door een paar andere mensen. Mijn zeilcoach Rodie en fysieke coach Giorgos, zonder hun was dit nooit gelukt. Ook ben ik op mentaal gebied veel wijzer en sterker geworden door Wietske van de stichting Sporttop. Mijn trainingsmaatjes Judith, Daphne en Benjamin voor de goede uren op het water. Papa en mama, zussies, familie en vrienden voor alle goede steun, vertrouwen en complimentjes! En last but definitely not least mijn sponsoren Delta Lloyd, Magic Marine en Schipper Safestore. Bedankt allemaal!!

Ik heb nu een kleine break van 2 weken en ga ik even genieten van mijn wereldtitel. Daarna gaan we weer aan de bak, want het senioren WK staat voor de deur.

“Arriving at one goal is the starting point to another.”

Blijf op de hoogte via de mailbox